Let op:

Zwitserse burgers (en van de meeste Schengen-staten) hebben geen visum nodig voor toeristische verblijven in Thailand van max. 30 dagen, als ze tenminste bij inreis al een retourticket hebben (binnen 30 dagen) en als hun paspoort nog geldig is voor tenminste 6 maanden na de inreis.

Ben u als toerist langer dan 30 dagen in het land? Bent u op zakenreis of bezoekt u familie in Thailand?

Dan heeft u een visum nodig! We helpen u graag daarbij.

Burgers van de volgende landen hebben geen visum nodig voor verblijven van max. 30 dagen:

USA, Australië, Bahrein, België, Brunei, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, IJsland, Indonesië, Ierland, Israël, Italië, Japan, Canada, Qatar, Kuwait, Liechtenstein, Luxemburg, Maleisië, Monaco, Nederland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Oman, Oostenrijk, Filipijnen, Polen, Portugal, Singapore, Slovakije, Zuid-Afrika, Spanje, Zweden, Zwitserland, Turkije, UK, Hongarije, VAE

 

Burgers van de volgende landen kunnen het visum bij inreis aanvragen (visa on arrival) voor verblijven van max. 15 dagen:

Andorra, Ethiopië, Bulgarije, Bhutan, China, Cyprus, Estland, India, Kazachstan, Letland, Litouwen, Malediven, Malta, Mauritius, Roemenië, San Marino, Saudi-Arabië, Taiwan, Ukraine, Oezbekistan

 

Burgers van de volgende landen en houders van blauwe paspoorten en reisdocumenten moeten persoonlijk bij de ambassade in Bern langs:

(Thaise Ambassade Bern, Kirchstrasse 56, 3097 Bern, 031 970 34 27. De verwerkingstijd is ongeveer 3 weken)

Afghanistan, Algerije, Egypte, Bangladesh, China, Guinea, Ghana, India, Irak, Iran, Kameroen, Kongo, Libanon, Liberia, Nepal, Nigeria, Noord-Korea, Pakistan, Palestina, Sao Tome, Sierra Leone, Somalië, Zuid-Sudan, Sri Lanka, Syrië, Sudan, Jemen

 

TOERISTENVISUM (voor 1 inreis)

Reizigers met een Zwitsers paspoort en een geldig ticket voor zowel inreis als uitreis hebben geen visum nodig voor verblijven voor max. 30 dagen. In geval van inreis over de weg is het max. verblijf 15 dagen.

Het toeristenvisum geeft recht tot verblijf in Thailand van max. 60 dagen vanaf de dag van inreis (het visum kan ter plekke in een immigratiebureau verlengd worden met nog eens 30 dagen).

 

We hebben alle volgende documenten van u nodig:
-       Origineel paspoort (moet nog minstens 6 maanden geldig zijn na uitreis)
-       Aanvraagformulier
-       1 kleuren pasfoto (3,5 x 4,5 cm)
-       Reservering vlucht
-       Reservering hotel
-       Kopie van Zwitserse verblijfsvergunning (als u geen Zwitsers paspoort heeft)
-       Bewijs van werk voor aanvragers met buitenlands paspoort
-       Bankafschriften van de laatste 3 maand (moet aan het eind van de maand een minimum saldo van CHF 1000.- per persoon aangeven)
-       Postzegels ter waarde van CHF 6.-
-       Opdrachtformulier voor bornpower gmbh

 

ZAKENVISUM (voor 1 inreis) (non-immigrant “B” visa)

Met het zakenvisum kunt u max. 2 week in Thailand blijven vanaf de dag van inreis, maar het kan alleen voor zakenreizen gebruikt worden.

We hebben alle volgende documenten van u nodig:
-       Origineel paspoort (moet nog minstens 6 maanden geldig zijn na uitreis)
-       Aanvraagformulier
-       1 kleuren pasfoto (3,5 x 4,5 cm)
-       Reservering vlucht
-       Reservering hotel
-       Uitnodigingsbrief van bedrijf/organisatie in Thailand, die het doel van de reis en de reisdata aangeeft
-       Uittreksel uit handelsregister van de Thaise firma
-       Uitzendingsbrief van Zwitserse werkgever
-       Uittreksel uit handelsregister van Zwitserse firma
-       Kopie van Zwitserse verblijfsvergunning (als u geen Zwitsers paspoort heeft)
-       Postzegels ter waarde van CHF 6.-
-       Opdrachtformulier voor bornpower gmbh

 

STUDENTENVISUM (non-immigrant “ED” visa)

Het studentenvisum „ED“ wordt uitgegeven voor studenten die bevestigen dat ze aan een Thaise school/universiteit studeren. Het visum wordt bij inreis uitgegeven en is geldig voor 90 dagen vanaf de uitgave.

We hebben alle volgende documenten van u nodig:
-       Origineel paspoort (moet nog minstens 6 maanden geldig zijn na uitreis)
-       Aanvraagformulier
-       1 kleuren pasfoto (3,5 x 4,5 cm)
-       Reservering vlucht
-       Reservering hotel/bevestiging van onderkomst
-       Officiële acceptatie van Thaise school/universiteit
-       Studiebevestiging van Zwitserse school/universiteit
-       Kopie van Zwitserse verblijfsvergunning (als u geen Zwitsers paspoort heeft)
-       Bewijs van werk voor aanvragers met buitenlands paspoort
-       Bankafschriften van de laatste 3 maand (moet aan het eind van de maand een minimum saldo van CHF 1000.- per persoon aangeven)
-       Postzegels ter waarde van CHF 6.-
-       Opdrachtformulier voor bornpower gmbh

 

GENPENSIONEERDENVISUM (non-immigrant “O” visa)

Het „O“-visum wordt uitgegeven voor gepensioneerden van tenminste 50 jaar die hun pensioen in Thailand willen doorbrengen.

We hebben alle volgende documenten van u nodig:
-       Origineel paspoort (moet nog minstens 6 maanden geldig zijn na uitreis)
-       Aanvraagformulier
-       1 kleuren pasfoto (3,5 x 4,5 cm)
-       Reservering vlucht
-       Bevestiging van pensioen
-       Kopie van Zwitserse verblijfsvergunning (als u geen Zwitsers paspoort heeft)
-       Uittreksel uit strafregister
-       Bankafschriften van de laatste 3 maand (minimum saldo van THB 800’000 of maandelijks inkomen (salaris/rente) van THB 65’000)
-       Medisch certificaat dat bevestigt dat u geen van de volgende ziektes hebt: lepra, tuberculose, olifantsziekte, syfilis, drugsverslaving)
-       Postzegels ter waarde van CHF 6.-
-       Opdrachtformulier voor bornpower gmbh

 

Verwerkingstijd visum:

  • Standaard: 7-10 dagen na ontvangst paspoort

 

Kosten per visum:

Visum

Prijs CHF

Toeristenvisum

170.-

Zakenvisum

220.-

Studentenvisum

220.-

Gepensioneerdenvisum

220.-

 

Comments are closed.